Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Ozlabgomba Recept

Őzlábgomba Recept

Hozzávalók:

  • 1 kg őzlábgomba
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/2 csésze fehérbor (elhagyható)
  • 1/2 csésze alaplé (zöldség, csirke vagy gomba)
  • 1/4 csésze tejszín (elhagyható)
  • Só, bors ízlés szerint
  • Aprított petrezselyem a tálaláshoz (elhagyható)

Elkészítés:

  1. Tisztítsd meg az őzlábgombát. Vágd ki az alsó fás részt, és mosd meg alaposan.
  2. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát, és főzd, amíg megpuhul.
  3. Add hozzá a fokhagymát, és főzd még 1 percig.
  4. Öntsd hozzá a fehér bort (ha használsz), és forrald fel. Főzd, amíg a bor felére redukálódik.
  5. Öntsd hozzá az alaplevet, a tejszínt (ha használsz), a sót és a borsot. Forrald fel, majd takard le, és főzd 15-20 percig, vagy amíg az őzlábgomba megpuhul.
  6. Tálald azonnal, aprított petrezselyemmel megszórva.

Tippek:

* A fehérbor helyett használhatsz száraz vermutot vagy sherryt is. * A tejszín helyett használhatsz tejfölt, görög joghurtot vagy kókusztejet is. * Adhatsz hozzá más zöldségeket is, például apróra vágott sárgarépát, zellert vagy póréhagymát. * Tálalhatod rizsen, tésztán vagy pirítóssal.



Őzlábgomba Recept

Comments